Over ons

Anne Jan, eigenaar bakkerij de Kof

Over Bakkerij de Kof

In 2002 werd Bakkerij de Kof overgenomen door Anne Jan en Els Eskes. Het (d)roombolletje bleef. De naam van de bakkerij ook. Anne Jan en Els kwamen destijds uit Veenendaal, waar Anne Jan 17 jaar als bakker in meerdere bedrijven ervaring heeft opgedaan. Een bakker in hart en nieren met liefde voor het vak(manschap). In januari 2023 werd een nieuwe stap genomen en nam Jessica Korf-Eskes, dochter van Anne Jan en Els, het stokje over van Els.

Historie

In 1937 is Bakkerij De Kof ontstaan. Deze bevond zich toentertijd in het oude dorp, in Wijk 8 om precies te zijn. Dit was toen de 13e bakker op Urk (destijds +/- 3000 inwoners) vertelt de vorige eigenaar van Bakkerij De Kof, Klaas Koffeman. Destijds waren de Zuiderzeewerken in volle gang en namen de arbeiders die hielpen bij de inpoldering tassen vol met brood mee naar het werk. Dat verklaart wellicht het grote aantal bakkers van weleer. In 1972 heeft Klaas Koffeman de bakkerij van zijn vader overgenomen. In 1996 is de bakkerij met winkel naar de huidige locatie verhuisd, De Hofstee 3.

Deze locatie is nog steeds fantastisch; een parkeerterrein voor de deur, meerdere vers-winkels aan het winkelplein en een grote supermarkt schuin tegenover. Neem daarbij de locatie die onderaan ‘de Bult’ ligt en de dijk op loopafstand en het plaatje is compleet. De winkel is direct gekoppeld aan de bakkerij, wat maakt dat het winkelpersoneel snel kan schakelen en overleggen met de bakkers. Bovendien komen de geuren van alle vers gemaakte producten u in de winkel tegemoet.

Winkelwagen